zanger voor ieder feest, bruiloft of verjaardagAl op jonge leeftijd ontstond bij Patrick de interesse in muziek. Hij groeide op in een muzikaal nest waar volop muziek gedraaid en gemusiceerd werd. Met het saxofoonspel van zijn vader en zijn oudere broer die gitaar speelde, was de verleiding om muziek te gaan maken dan ook moeilijk te weerstaan. Thuis op het orgel spelen en het ontdekken van melodieën en harmonieën begon op 6 jarige leeftijd al en een paar jaar later steelt hij de show op het schoolplein als hij zijn melodieën laat horen op zijn mini-keyboard. Met het begeleiden van het gitaarspel van zijn broer op een geïmproviseerd drumstel van potten en pannen is de magie van het samen musiceren een feit.
Het kon dan ook niet uitblijven dat Patrick muziek ging maken met vrienden. Er wordt dan ook op zeer jonge leeftijd al een heuse band geformeerd met twee gitaristen en drie toetsenisten maar al snel blijkt dit niet de juiste bezetting. Voor een symbolisch bedrag koopt Patrick het oude drumstel van zijn buurman en wordt hij de drummer. Bij het opnemen van een eerste demo schuwt Patrick niet om te zingen en wordt met positieve reacties overspoeld en meteen tot zanger benoemd. Vanaf dat moment stort Patrick zich op het zingen en gaat op zangles. Enkele jaren later zijn er een nieuwe drummer en een bassist gevonden en bestaat de band uit de samenstelling zoals te zien op de foto hiernaast. Er wordt flink geoefend en zo nu en dan op schoolfeesten gespeeld maar er is vooral een hoop lol.

The Sweet Revenge met Arthur Burgmeijer op gitaar,
Michel Vergeest op bas, Rutger Burgmeijer op toetsen,
 Jeffrey Oud op drums en Patrick als zanger
De jaren daarna volgt Patrick zijn zanglessen, zingt in diverse bands en leert daarnaast verschillende instrumenten spelen. Als zanger doet hij mee aan diverse talentenjachten. Ook is hij in de weekends door het hele land actief als DJ bij drive-in shows, en bij karaoke-shows als technicus en zanger, waarbij hij de nodige podiumervaring opdoet. Na zo'n beetje alles wat met muziek te maken heeft te hebben gehad, gaat hij touren met de band The Touch en krijgt hij de verantwoording over de belichting. Ook hier blijft zijn stemgeluid niet onopgemerkt en krijgt hij al snel een vaste rol als gastzanger en doet hij ieder weekend optredens in feest-tenten, discotheken en zalen door het hele land.

De band Liever Live met Paul, Patrick, Ids, Johan en Stephan
Later, door het uiteen vallen van de band The Touch in 1994 probeert Patrick met gitarist Paul Coenradi en bassist Johan Blom van The Touch een nieuwe band op te zetten. Er wordt gezocht maar geen passende leden. Tot de band Liever-Live zich aandient die uiteen dreigt te vallen. Als zanger-toetsenist, gitarist en bassist vullen zij de overgebleven leden, zanger-toetsenist Stephan Barneveld en drummer Ids Sybrandy perfect aan en is de band weer compleet en samengesteld zoals hiernaast.
Na een intensieve oefenperiode wordt er ieder weekend gespeeld in cafe's en zalen, op bruiloften en kermissen door heel Nederland en verzorgen zij ondermeer het voor programma van Marco Borsato.
Er wordt een tijd heel druk opgetreden met de band Liever-Live, soms wel 4 per week. Het is een heel avontuur
maar na een jaar of wat houdt Patrick het voor gezien bij de
band Liever-Live.

Uiteindelijk, na een jaar uit Liever-Live te zijn gestapt gaat het allemaal toch weer kriebelen en komt hem ter oren dat de zanger van de band Brooklyn per 1997 stopt. Na een paar audities is het meteen duidelijk dat Patrick de geschikte kandidaat is. In een periode van 4 weken studeert Patrick het hele repertoire in en kan de band vanaf dat moment weer optreden. Patrick is dan zanger van de band Brooklyn. Hier leert Patrick zijn presentatie uit te bouwen en reist hij ieder weekend de grotere zalen af. Brooklyn bestaat op dat moment uit Meindert Zee op toetsen, Pierre Steltenpool op drums, Wendy Spierdijk op zang, Ivar Ellikhuijzen op gitaar en Marc Grobecker op basgitaar zoals hiernaast vertoond.
Na een korte periode blijkt ook deze band onderhevig aan de nodige wisselingen en volgt zangeres Angela Wendy op.
Na een paar jaar met komst van Dirk v.d. Plas op toetsen en Hans Ramp als drummer is de formatie samengesteld als hieronder.

Brooklyn met Wendy, Meindert, Marc, Ivar
Patrick en Pierre


   
 


Wordt Vervolgd